Инцидент е станал с иранския президентски хеликоптер и има неяснота относно

...
Инцидент е станал с иранския президентски хеликоптер и има неяснота относно
Коментари Харесай

Хеликоптер на президента на Иран падна, издирват оцелели

Инцидент е станал с иранския президентски хеликоптер и има неизясненост по отношение на ориста на иранския президент Ебрахим Раиси, оповестяват ирански медии, представени от Франс прес.

Хеликоптерът се е движил в ескорт от още два летателни апарата, които са невредими. Към момента няма информация в кой от трите хеликоптера е пътувал иранският държавен глава. 

(Във видеото може да научите повече за: Военен хеликоптер падна край Пловдив, има жертви)

Според медиите Раиси може да е бил един от пасажерите на хеликоптера, претърпял случай в северозападната част на страната.

" Някои непотвърдени информации навеждат мисълта, че хеликоптерът, с който е пътувал президентът Раиси, е претърпял случай в провинция Източен Азербайджан " , съобщи държавната телевизия, допълвайки, че в ход са интервенции за локализиране на машината, до момента в който метеорологичните условия остават неприятни.

Агениция ИРНА  след това заяви, че Раиси, както и министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан са били измежду пасажерите на хеликоптера. Раиси посети през днешния ден провинция Източен Азербайджан, където откри язовирна стена дружно с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Язовирната стена е на границата на двете страни.

" Държавната телевизия на Иран показва, че гъста мъгла прави издирването на машината мъчно в този планински регион, съобщи Франс прес. Раиси е пътувал с ескорт от три хеликоптера " , добавя Ройтерс, като се базира също на иранската държавна телевизия.

А иранската организация ФАРС прикани иранците да се молят за техния водач, добавя Ройтерс.

Раиси, който е на 63 години, беше президент на Ислямската република от юни 2021 година

Това, което знаем до момента

Хеликоптер, пренасящ президента Ибрахим Раиси, трябваше да направи " твърдо кацане ", след " компликации ", оповестяват държавните медии.

Подробностите за случилото се остават неразбираеми, само че ето какво знаем до момента:
Според локалните медии Раиси се е отправил към град Тебриз, в северозападната част на Иран, откакто се е върнал от границата с Азербайджан, където откри язовирна стена дружно с президента на Азербайджан Илхам Алиев.Хеликоптерът е един от трите пътуващи в ескорт.Министърът на вътрешните работи на Иран споделя, че спасителите към момента се пробват да стигнат до мястото, само че напъните им са възпрепятствани от неприятните метеорологични условия.Репортер от организация Фарс споделя, че видимостта в планинската и гориста околност е била единствено към пет метра. Районът е на към 50 км северно от Тебриз.Ахмад Алирезабейги, ирански народен представител от град Тебриз, споделя, че спешните спасители към момента не са разкрили местоположението на хеликоптера, пренасящ президента.Той сподели, че други два хеликоптера от конвоя са кацнали безвредно.
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР